Bootverzekering vergelijken

Bootverzekering vergelijken

Begin met vergelijken Neem contact op

Beste bootverzekeraar

Klik op de knop voor meer informatie


FBTO Bootverzekering

Hoe werkt het vergelijken bij Verzekering.netKies je vergelijker

Kies je vergelijker

Het is op Verzekering.net mogelijk meerdere verzekeringen te vergelijken. U kunt gemakkelijk via de home pagina of het menu de verzekering kiezen die u wilt vergelijken.Gebruik de filters

Gebruik de filters

Je hebt een verzekering kunnen kiezen, mooi! Nu is het de tijd om de beste deal te kiezen. Maak gebruik van de filters om tot de best mogelijke & goedkoopste keuze te komen.Afsluiten

Afsluiten

Na de bovenstaande 2 stappen heb je de beste keuze gevonden. Door op de knop te klikken wordt je direct doorgestuurd naar de aanbieder en kan je direct beginnen met het afsluiten van een verzekering.


Begin met vergelijken

Verplicht of niet?
Andere landen
Dekking
Voorwaarden
Tarief
FAQ
Verplicht of niet?

Is een bootverzekering verplicht?

In de basis is een bootverzekering niet verplicht in de Nederland. Dat wil zeggen dat in de wet niet is vastgelegd dat elke boot in Nederland verzekerd moet zijn. Dat is overigens een ietwat vreemde regel. Voor bijvoorbeeld alle scooters en alle auto’s in ons land geldt dat deze wel verplicht verzekerd moeten zijn.

Maar, het is toch niet zo zwart wit als we hierboven beschrijven. In Nederland zijn namelijk bepaalde situaties waarbij een bootverzekering wel verplicht is. Dat is het geval bij de volgende situaties:

– In bepaalde jachthavens in Nederland

– In/bij een botenstalling

– Op delen van sommige vaarwateren

Het is dus niet verplicht om een verzekering voor je boot af te sluiten, maar het is nagenoeg niet te doen om geen verzekering af te sluiten. Als je geen verzekering afsluit, ben je namelijk enigszins beperkt in het gebruik van je boot.

Andere landen

Bootverzekering in andere landen

In vergelijking met Nederland hebben andere landen wel een wet die vaststelt dat een verzekering voor een boot verplicht is. Mocht je met je boot naar één van de volgende landen gaan, is een verzekering voor je boot wél verplicht:

– Spanje

– Kroatië

– Italië

– Griekenland

Mocht je boot alleen in Nederland gebruikt worden, is een verzekering voor je boot dus niet verplicht, maar wel absoluut aan te raden

Dekking

Dekking

Bij een bootverzekering heb je de keus uit enkele soorten dekkingen. Je kan kiezen voor alleen de wettelijke aansprakelijkheid; ook wel aangeduid als WA. Je hebt hierbij een aansprakelijkheidsdekking tot een bepaald bedrag per gebeurtenis, hulpverlening en berging in geval nood en geen eigen risico.

Je kan de WA verzekering ook nog uitbreiden met bijvoorbeeld een diefstalmodule of een brandmodule. In dat geval ben je ook verzekerd tegen diefstal en/of brand.

Tot slot kan je ook kiezen voor WA beperkt Casco en WA volledig Casco (Allrisk). Bij WA Beperkt heb je de WA verzekering plus de volgende componenten:

– Verzekerd tegen schade ten gevolge van brand, bliksem, storm, inbraak en diefstal.

– De inboedel van de boot is tot 20% gratis meeverzekerd.

De WA Volledig Casco is de meest uitgebreide verzekering voor een boot. Je krijgt hierbij de dekking die bij WA Beperkt Casco geldt plus de volgende componenten:

– Totaal verlies garantie; indien de boot in zijn totaliteit verloren wordt, krijg je de dagwaarde volledig uitgekeerd. Dit is bijvoorbeeld het geval indien de boot total loss verklaard is.

Voorwaarden

Voorwaarden

Als je een bootverzekering af gaat sluiten, is het raadzaam om je hier eerst goed in te verdiepen. De verscheidene verzekeringsmaatschappijen hanteren namelijk allemaal specifieke voorwaarden. Deze voorwaarden hebben bijvoorbeeld betrekking op het gebruik van de boot en dekking die geldt.

Als we naar de voorwaarden van bijvoorbeeld Univé en Interpolis kijken, wordt er een document voorgeschoteld van behoorlijk wat pagina’s. Dat geeft des te meer aan dat het erg belangrijk is om de voorwaarden met elkaar te vergelijken. Stem deze voorwaarden volledig af op jouw eigen situatie en behoeften.

Tarief

Tarief

Naast de voorwaarden speelt het tarief uiteraard ook een belangrijke rol. Het tarief van een bootverzekering wordt gebaseerd op een aantal componenten. Het is bijvoorbeeld logisch dat het verzekeren van een jacht van 2 miljoen euro meer geld kost dan het verzekeren van een sloep van een tienduizenden euro’s.

Ook hierbij geldt; vergelijk de tarieven goed. Maar, let daarbij niet alleen op het prijskaartje. Let voornamelijk op de prijs-kwaliteitsverhouding, oftewel; de voorwaarden en het bijbehorende prijskaartje.

FAQ

FAQ

Is de maximale snelheid van een boot van invloed op het tarief?
Ja, dat is het zeker. Het vermogen van de boot is één van de bepalende factoren voor de hoogte van de premie. Dit gaat overigens gepaard met de lengte van de boot.

Gelden er ook schadevrije jaren bij een boot?
Ja, als je een bootverzekering afsluit spelen de schadevrije jaren een rol. Je kan hiermee tot 40% korting krijgen, uiteraard afhankelijk van de verzekeringsmaatschappij.

Verzekering.net is uw netwerk voor het vergelijken van verzekeringen.